Enovate internetmarketing
Image default
Hobby en vrije tijd

Eetkamer stoelen reparatie

Dit is een handleiding die ik heb gemaakt na aanleiding van de stoel reparatie die ik heb uitgevoerd toen ik de eetkamerstoelen van opa en oma heb gekregen. Het gaat over het opnieuw stofferen van de eetkamerstoelen.

 

In deze blog deel ik mijn ervaring over de stoel reparatie die ik heb uitgevoerd om de stoelen weer helemaal in hun oude staat te herstellen.

 

Stap 1

De eerste stap was het verwijderen van de stof van de stoel. Het eerste wat ik deed om de eetkamerstoel opnieuw te bekleden was de oude stof verwijderen door de spijkers en nietjes eruit te wrikken. Ik heb een goede nietjeswrikker maar het kostte me toch wat tijd omdat ze er al een tijdje in zaten!

 

Ik luisterde naar het advies van een andere stoffeerder die eens een cursus gaf hoe ik dat moets doen. Nooit gedacht dat het nog van pas zou komen! Je moet de oude stof altijd bewaren zei hij. Dan kun je dar gebruiken voor het patroonstuk op een later moment,

 

Stap 2

De armleuningen strippen. Ik ontdekte dat er een aanpassing gedaan was aan de stoel. Er waren namelijk 2 houten blokken op geschroefd. Die heeft opa waarschijnlijk op de leuningen geplaatst zodat hij beter zat toen hij de stoel ergens in 1950 voor het laats een opknapbeurt gaf!

 

Stap 3

Ik wist al voordat ik aan dit project begon dat ik wat extra kussentjes op de armleuningen wilde, omdat ze voor mij altijd wat hard aanvoelden

Ik heb er wat nieuwe vulling op geniet, maar het leek nog steeds niet zacht genoeg, dus heb ik er wat oude sokken overheen getrokken. Het bleek dat ze precies de goede maat hadden voor wat ik nodig had!

 

Stap 4

Kies de nieuwe stof voor je stoel. Je kan gewoon naar eigen smaak een nieuwe stoffen bekleding kiezen voor je antieke stoel. De stoel zal zijn waarde niet verliezen als je de oude stof vervangt door de nieuwe.

 

Stap 5

Als de meubelstof eenmaal vastzit, is er nog een nietjeslijn zichtbaar, dus die moet worden afgedekt met een sierrand.

https://goedkoopstofferen.nl/stoel-reparatie/