Enovate internetmarketing
Image default
Dienstverlening

Een uitvalscherm kopen: het verschil tussen handmatig en elektrisch

Wil je een uitvalscherm kopen, dan heb je keuzes te maken onder andere uit de kleur, het materiaal, de vorm van de kast en de afmetingen. Eén van de belangrijkste en ook prijsbepalende beslissingen is die van de bediening. Kies je een zonnescherm dat elektrisch bediend wordt, dan betaal je meer maar krijg je daar veel gemak voor terug. Een handmatige bediening is goedkoper en simpeler, maar tegelijkertijd moet je wel elke keer opstaan en aan de hendel draaien. Hier lees je over het verschil tussen handmatig en elektrisch, zodat je zelf bepaalt wat voor jou de beste optie is.

Handmatig: simpel en goedkoop

Kies je voor handmatige bediening, dan krijg je een zonnescherm dat veel simpeler is. Er is geen sprake van motoren en elektra, dus het installeren is gemakkelijker zelf te doen en snel. Hierdoor is er ook nauwelijks onderhoud nodig en raakt het uitvalscherm minder snel defect. Besluit je een handmatig uitvalscherm te kopen, houd er dan wel rekening mee dat je er elke keer dat je hem wilt openen of sluiten naartoe moet lopen. Ben je op je werk en gaat de zon schijnen, dan kun je hem niet op afstand sluiten om thuis te komen in een koele woning. Gaat het regenen en je bent niet thuis, dan kun je hem ook niet dicht doen en wordt het doek dus nat.

 

Zonnescherm elektrisch: gebruikersgemak en technologie

Kies je voor een elektrische bediening, dan kan dat gedaan worden met een knop aan de muur, met een afstandsbediening, met een mobiele app of zelfs met klimaatsensoren. Je hoeft zelfs niet thuis te zijn om de schermen te bedienen. Kies je voor elektrisch, dan word je echt van alle gemakken voorzien en is de temperatuur altijd aangenaam in huis. Een zonnescherm dat elektrisch bediend wordt is wel lastiger te installeren. Je uitvalscherm kopen doe je dus bij een specialist die kwaliteit verkoopt, zoals Sunmaster.

Gerelateerde artikelen

Kun jij op subsidie voor een zonneboiler rekenen met PVT-panelen?

Uw smartphone is weer als nieuw door een iPhone reparatie bij dit bedrijf nabij Breda

Een staalconstructie op maat of de keuze voor prefab?