Enovate internetmarketing
Image default
Computers / Software / Globalization

De mogelijkheden van LED schijnwerpers in je tuin

Vele mensen verlichten hun huis op een decoratieve manier. De laatste jaren zijn er veel mogelijkheden bijgekomen. Denk maar eens aan LED lampen en LED strips die je overal kunt plaatsen en van kleur kunt laten veranderen. Maar heb je al eens gedacht aan LED schijnwerpers in je tuin? We hebben het dan niet over grote lichtbundels, maar kleinere versies.

 

Hoe kunnen LED schijnwerpers je tuin verlichten?

Wanneer je denkt aan LED schijnwerpers denk je misschien niet meteen aan decoratief licht. Toch kunnen deze LED lampen wel voor een bepaalde sfeer in je tuin zorgen. Wanneer je elementen zoals een beeld of bepaalde plant in je tuin hebt die je graag uitgelicht wilt hebben, dan zijn LED schijnwerpers hier ideaal voor. Niet alleen zijn ze zuinig qua energie, maar ze gaan ook erg lang mee. Hierdoor hoef je niet vaak lampen te wisselen. Deze soort goedkope LED lampen zijn daarnaast makkelijk aan te leggen als je rekening houdt met de waterdichtheid van je systeem. Let hiervoor voor op de IP normering van het materiaal dat je gebruikt. Met een normering van IP65 of IP67 zit je goed, dit betekent namelijk dat het waterdicht is.

 

Zoals gezegd kunnen goedkope LED schijnwerpers je tuin decoratief verlichten, maar je zou ze ook inbraakwerend kunnen inzetten. Inbrekers staan immers niet graag in de spotlights. Wanneer je dus een LED schijnwerper aanschaft met een bewegingsmelder, springen de lampen direct aan bij beweging in je tuin of bij je achterdeur. Wel een veilig gevoel.

 

Al met al is de aanschaf van LED lampen voor in je tuin misschien wel een overweging waard. De lichtopbrengst is hetzelfde als conventionele verlichting, je hebt qua kleur eindeloze mogelijkheden en ze zijn energiezuinig.

https://leds-depot.nl/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html

Gerelateerde artikelen

Wilt u IT uitbesteden?| Personal Programmer

Het nieuwe cloud hosting

Wasmachine kapot, is reparatie service in Amsterdam de oplossing?