Enovate internetmarketing
Image default
Aanbiedingen

5 tips om uw concentratievermogen te vergroten

Vooral in de wereld van vandaag, met alle afleidingen om ons heen, kan ons concentratievermogen behoorlijk op de proef worden gesteld. Maar wist u dat u uw concentratie ook heel goed kunt trainen? In deze blog hebben we vijf tips verzameld om uw concentratievermogen te vergroten. Leest u mee?

 

Tip 1: zorg dat u voldoende slaapt

 

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor ons brein. Door voldoende te slapen heeft ons brein de tijd om gebeurtenissen te verwerken en op te laden voor de volgende dag. Een goede nachtrust vergroot onze alertheid en focus. Waarschijnlijk heeft u het zelf ook al wel gemerkt dat het moeilijk is om u goed te concentreren na een slapeloze nacht.

 

Tip 2: las regelmatig pauzes in

 

Net zoals ons lichaam regelmatig tijd nodig heeft om bij te komen tijdens een fysieke inspanning, heeft ons brein ook af en toe pauze nodig. Onze hersenen raken namelijk vermoeid na een inspannende taak die veel concentratie vereist. Vooral de Pomodoro-techniek is welbekend. Hierbij werkt u gedurende 25 minuten aan een taak, om vervolgens 5 minuten pauze in te lassen. Na vier sessies neemt u een langere pauze van ongeveer 20 à 25 minuten. Zo krijgen uw hersenen voldoende rust.

 

Tip 3: mediteer dagelijks

 

Mediteren is niet alleen ontspannend, het kan ook helpen om uw concentratievermogen te verbeteren. Het is eigenlijk ook een soort concentratietraining, waarbij u gedurende een langere tijd op uw ademhaling of een bepaald object focust. Andere prikkels probeert u zoveel mogelijk buiten te sluiten. U hoeft echt niet uren te mediteren. 10 à 20 minuten per dag is vaak al voldoende.

 

Tip 4: zorg dat u voldoende beweegt

Wist u dat uw hersenen beter werken wanneer u regelmatig beweegt? Het maakt niet uit welke vorm van beweging dit is, of u nu fietst, wandelt of zwemt, want elke vorm heeft een positief effect op de hersenen. Inspanning verbetert namelijk de bloedcirculatie waardoor er een betere energietoevoer ontstaat naar de hersenen. 

 

Tip 4: micro dosering kan extra ondersteuning bieden

 

Micro dosering houdt in dat u kleine hoeveelheden psychedelica, zoals magic truffels, tot u neemt. Door de geringe hoeveelheid ervaart u geen ‘trip’ met hallucinaties, maar wordt wel de hersenactiviteit gestimuleerd. U voelt u hierdoor alerter, bent creatiever en kunt u beter concentreren op één ding. Meer weten? Ga dan naar de website van Dutch Micro Dosing.

 

https://dutchmicrodosing.com/